Vietettiin torstai päivä (26.7) Kiikalassa Gunnel Boströmin paimennuskurssilla. Aamulla aloitettiin harjoitukset sisällä lampolassa. Treenattiin pienessä aitauksessa, ehkä noin 4*6 metriä. Tarkoitus oli saada kulkemaan koira hitaasti ympäri aitausta seinänvierustaa pitkin, niin että koira ei katso lampaita kohti. En saanut Jehuun tarpeeksi painetta ja roikun enemmän tai vähemmän sen narun perässä :-) Gunnel auttoi ja näytti Jehulle mitä flärppä tarkoittaa :-) Sehän kulki Gunnelin kanssa kuin ajatus. Johan meni kauniisti! Sen jälkeen mun ei tarvinnut kuin vähän näyttää flärppää niin Jehu palasi ruotuun. Kun Jehu kulki hyvin, päästin hihnasta irti ja annoin sen kiertää lampaiden taakse ja minä peruutin vastakkaiselle puolelle. Kello kahdessatoista käskin Jehun maahan ja sen jälkeen menin sen luo kehumaan sitä. Tätä tehtiin useampi toisto.  

Seuraavaksi siirryttiin pihalle aitaukseen ja harjoiteltiin kuljetusta. Tarkoitus oli saada koira lähtemään tasapainopisteestä hitaasti kohti lampaita. Murisin ja ärisin jos Jehu lähti seilaamaan tai tulemaan liian nopeasti kohti lampaita. Saatiin hyviäkin pätkiä aikaiseksi, mä vaan tahdon jämähtää paikalleni kun yritän laittaa koiraan painetta. On tosi vaikeaa liikkua itse nopeasti ja saada samaan aikaan koira liikkumaan hitaasti. Hikistä touhua :-) Otettiin myös poispäin ajoa kolmiossa. Jehu maahan ja AJA käskyllä hitaasti kohti lampaita ja heti jos meinasi lähteä flankkaamaan käskin maahan ja kutsuin takaisin päin Jehua. Siitäkin saatiin pieniä hyviä pätkiä aikaiseksi. Harjoiteltiin tätäkin molempiin suuntiin.

Iltapäivällä mentiin sitten isolle laitumelle tekemään "töitä". Pellolla oli isompi lauma lampaita, oliskohan ollut jotain 15 kipalesta. Nyt oli tarkoituksena antaa koiran tehdä hyvin itsenäisesti töitä. Lampaat oli aika nihkeitä liikkumaan, mutta Jehu sai ne hyvin liikkeelle, jos ei meinannut lampaat liikkua Jehu kävi näykkäämässä lampaita kohti ja palasi nopeasti kauemmas jatkamaan painostusta liikkeellään.

Tällaiselta päivä näytti minun silmissäni ja juu...termit voi olla vääriä, mutta yritin kuitenkin :-) Jehun sisaruksista oli paikalla Gösta, Nisse ja Pimu ja mukana oli myös sukulaistyttö Tinki, jonka isä on Jehun velipuoli. Taitavia koiria oli ilo katsella. Kiitos vielä Gunnelille koulutuksesta, Päiville lampaista ja Ankille tulkkauksesta ja muille läsnäolijoille hyvästä seurasta! 

791020.jpg

Jehu kuljettaa lampaita

791022.jpg

Jehu

791030.jpg

Väillä piti odotella paikallaan, kun ihmiset höpisi keskennään jotain kummallisia juttuja :-)

792438.jpg

Nisse

792442.jpg

Gösta

792445.jpg

Tinki