848485.jpg

Käytiin tiistai iltana paimentamassa Korsnäsissä Jehun veljen, Göstan luona. Kouluttamassa oli Agneta Hellsten-Eriksson. Anki on ollut tulkkina useilla kursseilla Mosselle ja Gunnelille. Ankilla on Jehun veli Nisse.

Aloitettiin pienessä aitauksessa, tutuilla kuvioilla, eli kierrettiin häkkiä ja koiran piti kulkea rauhallisesti ja katseen tulisi olla pois päin lampaista. Jos koira liikkui nätisti päästin irti liinasta ja annin Jehun kiertää lampaiden taakse ja itse taas peruutin takaisin päin tasapainopisteeseen. Jehun liikkuminen ja vauhti on jo aika hyvä, eikä sitä tarvitse paljoa enää muistuttaa. Katse saisi olla enemmän poispäin lampaista niin Jehun olisi helpompi tunkea itsensä lampaiden ja aidan väliin. Kokeiltiin laittaa Jehuun painetta jo ennen liikkeelle lähtöä sanomalla sille painostavalla äänellä maahan, maahan, maahan... no jehu ei kääntänyt katsetta pois päin vaan yritti katsoa mua kohti mitä enemmän tuli painetta. Näin käy yleensä aluksi, mutta treenataan lisää. Heti kun Jehu vähän käänti katsetta pois minusta sekä lampaista annoin sen lähteä liikkeelle ja kaartaa lampaiden taakse.

Toisella kerralla otettiin lampaat pois häkistä ja kuljeteltiin niitä aika vapaasti aitauksessa. Jo heti saapuessamme paikan päälle huomasin että Jehun maahanmeno käskyn ymmärtämisvastaanotin oli jäänyt tällä kertaa kotiin :-) Ja kun se on aina ollut niin kuuliainen... Vauhti oli lisääntynyt ja jotenkin Jehu oli enemmän syttynyt kuin aikaisemmissa treeneissä. Anki huomasi sen myös :-) Tämä nyt varmaan johtuu siitä että Jehu on päässyt nyt loppu kesästä useammin paimentamaan lampaita ja nautoja. Kyllä se maahanmenovastaanotinkin alkoi sieltä sitten pikkuhiljaa löytymään kunhan vähän muistutettiin että sen voi laittaa päälle.  Kaikin puolin oli kivat treenit ja taas mentiin vähän eteenpäin :-) Kiitos Ankille ja lampaiden omistajalle Micolle! Ja huippuhyvälle seuralle :-) Pian taas nähdään!