Viime perjantaina (4.1) käytiin Jehun kanssa pitkästä aikaa lampaita katsomassa. Treenit pidettiin Jehun veljen, Göstan, luona Korsnäsissä. Anki, Jehun veljen (Nissen omistaja), jaksoi taas opettaa meille paimennuksen saloja, niin ja paasata vanhoja asioita takaraivoomme :-) Jotkut asiat ei sitten millään jää tuonne päähän ja vaikka jäisi sinne, niin niitä on tosi vaikea saada sieltä ulos silloin kun tarttis. Maahan meno on taas jotenkin ruosteessa (Jehulla :-)) ja varsinkin siellä pysyminen. Lehmien kanssa tuo maahanmeno onnistuu paremmin, mutta sen pysymisen kanssa on varmaan pidettävä taas joku tehokuuri navettatöiden lomassa. Ja niin kuin Anki sanoi, on mahdotonta treenata tiettyjä asioita jos ei koira mene HETI (eikä viiden metrin päästä...) maahan kun sille sanotaan. Eihän maahanmeno sinänsä ole mikään vaikea asia opettaa ja vaatia koiralta, mutta tämä paimennettavien läsnä olo luo siihen hiukan lisävaikeutta. Koitappa vaatia ajokoiralta nopeaa ja ehdotonta maahanmenoa kun jänis lähtee sen nenän edestä juoksemaan :-) 

Kyllä me nyt jotain saatiin kuitenkin treenattua. Flänkkejä pitäis treenata enemmän tai niiden alkua...jos menen lampaiden lähelle ja Jehu jää kaarelle sen on vaikea lähteä siitä flänkkäämään, Jehu lähtee tulemaan aina mua kohti. Jos taas olen itse kaarella ja kutsun Jehun mun ohi se lähtee hyvin flankkaamaan.  Ja noin olen paljon harjoitellut. Jatkossa treenataan tuolla toisella tavalla ja yritän saada Jehun lähtemään liikkeelle kaarelta. Kun saan Jehun liikkeelle suhinalla ja auttamalla liikkeellä, se kyllä tekee sitten hinon flänkin, mutta tuo alku jotenkin on nihkeetä. Sitten suuntakäsky mukaan kun alkaa toimia. Poispäin ajoa treenattiin myös kolmiossa, välillä hyviä pätkiä ja välillä, jos liikaa taputan kädellä jalkaani Jehu tulee taas mun luo helposti... argh... Sitten vapaata hillumista (siis kuljetusta) ja sen Jehu osaakin aikasta taitavasti :-) Tästä seuraa nyt navetassa maahanmeno ja -olo kuuri :-) Toinen kierros meni jo sitten hiukan paremmin ja Jehu alkasi olemaan jo kuulolla ja ohjaaja rentoutuneempi :-)

Keskiviikkona 9.1. käväistiin maneesilla. Jehun kanssa treenasin seuraamista ja ruutua. Ja sitten leikittiin aika paljon. Maneesissa oli Jehua ennen juuri juoksunsa lopettanut narttu, joten oli hyvät häiriötkin :-) Jehu oli kyllä yllättävän vähän hajuista kiinnostunut vaikka onkin päässyt jo naisten makuun viime aikoina :-) Leikki narupallolla oli paljon kiinnostavampaa!